Proč Egyptští kapitání nepijou?

4. 11. 2008 19:59:08
Možná taky znáte tu písničku o opilém námořníkovi "What shell we do with a drunken sailor" .... Jeden by si myslel, že takový opilý námořník není přece žádný problém. Ale kde že! Před několika lety si totiž plula po Rudém moři jedna safari loď, teprve 5 měsíců stará. Jak tahle loď dopadla po menší oslavě se můžete podívat na fotkách. Teda ne že by nyní nebyla pěkná, ale loď si má přece pěkně plout po hladině ...




Pěkná to lodička dlouhá kolem 32 metrů a dokonce - nám Čechům - s celkem znělým jménem OSKAR I. Na konci týdenní safari plavby bývá slavnostní jídlo, dort a oslava. Turisté otevírají své zásoby tvrdšího alkoholu, dopíjejí plechovky piva. Na lodi je veselo a zábava.

Pokud jste byli na více takových plavbách, asi jste si všimli, že kapitáni se tohoto veselí a popíjení nijak zvlášť neúčastní. Možná si řeknete - no tak to o dost přicházejí asketi jedni :-). A přece se našel jeden kapitán, který to s turisty na lodi trošku víc rozjel a rozhodl se že zapaří.



vrak
Dal si nějaké to pitíčko a ejhle, asi něco neohlídal, přehlédl nějaký ten útes a už to bylo. Kolem třetí hodiny v noci se u Shaáb Marsa Alam v Egyptě tato loď poroučela ke dnu do hloubky zhruba 12 metrů.


Ryby si z dřevěné kostry lodi udělaly prolejzačku. Na fotkách se můžete kochat, jak tahle lodička vypadá dneska. Když se na místo dostanete sami, bez houfů dalších potápěčů před vámi a po vás, můžete vidět jak loď okupuje hejno ryb, větší kousky se schovávají v tmavých koutech pod zádí a drobné rybky křižují mezi trámky.



Věřte či nevěřte, ale ani píď jsem si nevymyslela, všecko je to tu popsáno přesně tak jak to slyšel vyprávět náš kapitán Rasad. A jestli Vám to váš kapitán vyprávěl trochu jinak? No a co, ale kapitáni v práci prostě pít nemaj, ne? ;-).


Vrak s hejnem ryb
Pohled do vnitřku



Fotografie: Erika Pospíšilová
Použití fotografií pouze se svolením autora.
Autor: Erika Pospíšilová | úterý 4.11.2008 19:59 | karma článku: 17.92 | přečteno: 2928x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Cestování

Klára Žejdlová

Italské Velikonoce? V mých vzpomínkách to jsou přátelé, rodina…a obžerství

I když to obžerství bylo prokládané dlouhými procházkami. Aby nám vytrávilo. A abychom nasbírali ingredience pro další vaření...

27.3.2024 v 14:48 | Karma článku: 19.49 | Přečteno: 459 | Diskuse

Miroslav Semecký

Nacházíte ve Španělsku? Používáte aplikaci Telegram? Zpozorněte!

Oblíbená komunikační aplikace ve Španělsku končí. Bude vypnuta (zablokován přístup) v řádu několika následujících hodin. Soudce Národního soudu Santiago Pedraz vydal rozhodnutí, ve kterém nařizuje mob..

23.3.2024 v 17:51 | Karma článku: 17.12 | Přečteno: 581 | Diskuse

Jan Vaverka

Bolívie - 6. díl: Den v La Pazu

La Paz je město jako žádné jiné. Dvoumilionová aglomerace sahající až nad 4000 metrů nad moře, ulice jsou strmé, propojené lanovkami, a kolem obrovská kulturní a sociální diverzita.

22.3.2024 v 8:20 | Karma článku: 16.35 | Přečteno: 231 | Diskuse

Aleš Gill

Střípky z KLDR - Díl 26. - Návrat do paralelního vesmíru

Jsou to téměř dva roky od mého posledního článku o KLDR, a téměř tři roky od mé druhé cesty za nejželeznější oponu, jakou si lze představit. A protože informací z KLDR je kvůli uzavřené hranici málo, mohli bychom se tam vrátit.

19.3.2024 v 8:52 | Karma článku: 16.04 | Přečteno: 474 | Diskuse

Libor O. Novotný

Víkend na bitevním poli ve Waterloo

Chcete důkladně pochopit politické a společenské souvislosti, které vedly k porážce Napoleona, případně se vžít do bojů rozhodující bitvy u Waterloo? Památník bitvy na jejím původním místě vám to umožní.

18.3.2024 v 15:00 | Karma článku: 13.22 | Přečteno: 207 | Diskuse
Počet článků 10 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 4448
Jsme ze škol skvěle připraveni na svět, který už neexistuje, je tu informační věk, který mění nejen trh, ale i nás, každý den. Od r.1998 je mým místem č.1 internet, který je součástí informačního věku a urychluje rozvoj mnoha oborů. Protože jsem si tuto oblast zamilovala, snažím se v rámci své firmy ALS-Euro pomáhat především novým firmám a lidem s dobrým nápadem ke vstupu na internet a maximálnímu využití potenciálu internetu, informačního věku a nových technologií - vč. digitální fotografie.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...